Doi pe două roți sau campanie electorală?

Citeam în weekend pe blogul lui Bogdan Antohe despre această inițiativă, de a urca pe biciclete parlamentari români precum și bloggeri. O inițiativă interesantă și frumoasă, dar cu iz de campanie electorală.

VeloParlamentari în Tandem 2.0 este o inițiativă a Alinei Gorghiu, cea care a inițiat în alți ani și campania Burta Jos.

Am tot discuta pe blogurile celor doi de mai sus pe tema acestei inițiative, până când, astăzi văd că George Hari Popescu îmi adresează în mod direct și fără posibilitate de eschivare invitația să particip la acest eveniment.

După cum bine știți salut cu mare plăcere orice inițiativă în domeniul ciclismului, fie el urban sau nu, dar acum stau un pic în cumpănă, și o să vă explic și de ce.

Ideea este ca un blogger, respectiv eu în cazul de față, să se urce pe o bicicletă tandem alături de un parlamentar. Ideea este că eu va trebui sa aleg parlamentarul alături de care vreau sa merg pe bicicletă.  Acum hai să vă spun ce aș fi făcut eu diferit la acest proiect. Întrucât tot se apropie alegerile aș fi invitat totți candidații la aceste eveniment, astfel încât să aibă ocazia să promită ce vor face ei pentru bicicliști dacă vor câștiga. În altă ordine de idei, mai am o problemă. Nu este chiar așa de ușor de mers pe o bicicletă tandem, adică nu știu cât de bine știu aleșii noștrii să meargă pe bicicletă, și nici dacă au mers pe o bicicletă tandem, în schimb eu unul singur nu am mers. Și încă ceva legat de bicicleta tandem. Șitați că pe bicicleta tandem există un căpitan? Adică ală care stă în față și alege direcția.

Eh, dar să trecem peste aceste detalii și amănunte!

Pe cine aleg să meargă cu mine pe bicicletă? Cum nu știu prea multe despre parlamentarii noștrii, sunt într-o mare dilemă. Așa cum spuneam Alina Gorghiu a inițiat acest proiect. Dar ea în timp ce unii vor pedala, ce va face? Nu am văzut să aibă vreun partener de pedalat, așa că o invit chiar pe ea să pedaleze alături de mine.

În caz că mă refuză, deși sper că nu o va face, trebuie să am o listă de back-up, și vă rog pe voi să îmi indicați unul sau mai mulți care credeți că s-ar potrivi. Adică ideal ar fi să fie femeie, să știe să meargă pe bicicletă și… să nu fie unul dintre cei care dorm la ședințe.

Și ca să meargă treaba înainte, îi invit și pe următorii să se alăture campaniei:  iYli, Andrei Chiriac, Andrei Vocurek și Vlad Dulea

 

10 thoughts on “Doi pe două roți sau campanie electorală?

 1. 19/03/2012 at 12:51

  Tandemul e doar metaforic. Ideal ar fi ca parlamentarul respectiv să vină cu bicicleta și să pedalați împreună, dar nu pe o bicicletă tandem.

  Tocmai de aia nu se face în varianta cu candidații, pentru că nu e pentru campania electorală.

  1. 19/03/2012 at 14:40

   Crezi ca e doar metaforic? :) Eu din mesajul si afisul campaniei inteleg ca mergem pe biciclete tandem :)
   Cat despre campanie… scuza-mi neincrederea, dar cand vad un astfel de eveniment cu o luna inainte e alegeri… dar poate este cum spui tu. Daca intradevar este cum spui tu, atunci cu atat mai bine :) Nu pot decat sa ma bucur. Acum astept doar sa vedem daca deputatul ales de mine raspunde cererii :D Iar in caz contrar sa vedem daca imi propune cineva un alt parlamentar…

 2. 19/03/2012 at 15:30

  Merci ca ai acceptat invitatia. Cum vad ca ti-a spus si George, tandemul este 2.0…ideea este sa fie o plimbare lejera, accesibila.

  Ce mi-am propus e sa stabilim un contact direct. Sper si eu sa vad cat mai multi colegi care vor iesi in mod natural la eveniment. Nu sa-si faca o poza de pus pe vreun afis electoral.

  Eu, ca organizator, o sa fac o exceptie si ma mai gandesc cu cine sa fac tandemul. Important este sa scoateti lume noua, sa vada, inteleaga si altii cu ce se mananca ciclismul urban in sine…Deci, pe cine contactezi? Ai listele cu politicieni cu blog si fb la mine pe blog.

  So, ma bucur ca te-ai hotarai sa participi :)

  1. 19/03/2012 at 15:37

   Pai daca tu te gandesti, atunci astept in continuare propuneri de parlamentari. Dupa cum spuneam nu prea ii cunosc, si chiar nu as sti pe care sa il aleg. Asa, poate unul dintre cititorii mei vine cu vreo sugestie interesanta :)

 3. coca
  19/03/2012 at 18:20

  Eu am urmatoarele propuneri:
  1.Cristian Boureanu,este un politician tanar ,familist,cu copil prin urmare ar trebui sa se gandeasca la poluarea Bucurestiului;
  2.Victor Ponta , un politician care participa la cursele auto,pe post de copilot,aici ar avea ocazia sa fie pilot;
  3.Laszlo Borbely ministrul mediului;
  4.Elena Udrea,fost ministru al turismului,care propunea Bucurestenilor circuitul cu autobuzele etajate, ar putea vedea cu se simte Bucurestiul in spatele acestora!
  5.As da o invitatie Presedentiei si una Guvernului,pentru a putea beneficia de participarea televiziunilor si ziaristilor, se intelege ca invitatiile ar trebui facute in mod public , deschis

  1. 19/03/2012 at 18:33

   In sfarsit niste propuneri clare :)

Spune-ne parerea ta...