Un atfel de teatru

Eu când vorbesc de teatru, mă gândesc la ceva clasic, o piesă de teatru jucată în sala Naționalului. Cu atât mai mult când vine vorba de Shakespeare, mă gândesc la ceva serios. Ei bine, am aflat de curând că se poate și altfel. Adică nu e musai să stai undeva în sală, ca în fața ta, la o distanță apreciabilă, undeva sus pe scenă, actorii să joace. Și apropo, actorii sunt și ei oameni. De cele mai multe ori avem tendința de a-i confunda cu niște vedete intangibile.

Ei bine, am fost invitați de curând la o piesă de teatru de W. Shakespeare, și a fost cu totul altfel decât mă așteptam.

Teatrul Masca este un altfel de teatru! Plecând de la mica sala unde scaunele sunt așezate în jurul scenei, și până la jocul actorilor, îți oferă o experiență complet diferită. Practic nu doar ne-am uitat la o piesă de teatru ci am luat parte la ea. Jocul actorilor se desfășura în jurul nostru, în fața noastră, în spatele nostru, chiar între noi. La un moment dat chiar am primit recuzită și am fost îndemnați să ne implicăm.

Am fost întâmpinați încă de la sosire de D-na. Anca Florea și Dl. Mihai Mălaimare, două persoane calde și foarte primitoare. Ne-au tratat ca pe niște oaspeți dragi veniți în vizită.

Piesa Comedia Erorilor a început cu sunet de tobe și alte instrumente muzicale, practic muzica a fost cea care ne-a chemat în sală, și nu clasicul gong, care aici a lipsit, dar căruia nu i-am dus lipsa câtuși de puțin. La început piesa te ține un pic cu sufletul la gură, nu prea îți dai seama ce se întâmplă în jurul tău, și ce urmează, pentru că apoi să te prindă în jocul ei. Am râs și ne-am simțit foarte bine la Teatrul Masca, și sper să revenim cât de curând. Dacă vreți să vedeți un altfel de teatru vă recomand să încercați Teatrul Masca, este o experiență ce merită încercată, și sunt convins că vă va cuceri și pe voi.

[nggallery id=3]

Ziua bloggerilor la Teatrul Masca a reprezentat o seară deosebită, care s-a încheiat cu un ceai și o bere alături de actorii ce au jucat în piesă, care sincer nu știu de unde mai aveau energia să stea în picioare!

Piesa s-a terminat în ropot de aplauze pe care vă las să le urmăriți în continuare.

Video: iYli