Iarna la Comana

Am avut un weekend foarte încărcat! Inițial aveam de gând doar să mă plimb cu bicicleta și să mai fac una alta prin casă. Ei bine am mers cu bicicleta, dar în casă nu am mai apucat să fac nimic, întrucât am fost pe la alte case, peste care a trecut incendiul.

Așadar sâmbătă dimineață a venit Cătălin și m-a luat de acasă. Împreună ne-am îndreptat către Mânăstirea Comana. Acolo ne-am întâlnit și cu Emil, și am pornit toți trei pe biciclete către pădure.

Nu e prima oară când merg cu bicicleta la Comana. Ultima dată am fost în toamnă alături de Cătălin și Ruxandra.

Imediat ce am trecut de barieră am dat peste o zăpadă mică dar moale, care îngreuna destul de mult înaintarea. După doar câțiva kilometri, rămăsesem fără aer. Deh… lipsa de exercițiu și tutunul s-au simțit din plin. După o scurtă pauză am pornit mai departe prin pădure. Am dat peste câțiva oameni care adunau lemne de foc, în rest pădurea părea pustie. Eram noi trei, bicicletele noastre, zăpada și pomii goi. Când am ajuns aproape de locul unde drumul face o cotitură și începe să urce am dat de greu. Nu că ar fi fost ușor până aici! Dar aici pe lângă faptul că trebuia să urcăm, zăpada era mai mare și din ce în ce mai moale. Practic până la urătoarea bifurcație mai mult am împins la biciclete. Am uitat să vă spun că afară erau 5-6 grade C. Așa că am ajuns la bifurcație fleașcă.

Aici am făcut un popas, băieții trebuind să mă aștepte, eu rămânând ceva mai în urmă și încercând să mă lupt cu lipsa de aer. Aici ne-am odihnit un pic, am băut apă și am făcut fotografii. Era o liniște incredibilă, tot efortul deups pentru a ajung aici meritându-se pe deplin.

După ce ne-am mai revenit am încercat să continuăm drumul, dar din păcăte din cauza căldurii zăpada devenise pentru mine și Cătălin un obstacol ce nu ne lăsa să stăm prea mult în șa. Așa că am hotărât să ne întoarcem la mânăstire pe același drum.

Aerul curat și mișcarea au făcut ca această ieșire să fie una reușită. Sper să mai revenim cât de curând la Comana.

Voi ce ați făcut în weekend?

Ah, și era să uit să vă întreb, că mă tot întreabă și pe mine Bogdan, voi ce faceți weekendul viitor? Nu știu dacă ați aflat dar weekendul viitor are loc Winter Tri 2012. Așa că dacă vreți să ieșiți din București aveți ocazia să mergeți acolo, ori pentru a participa, ori măcar ca spectator.

One thought on “Iarna la Comana

Spune-ne parerea ta...