În 2012 vom bicicli mai mult

Nu am mai scris cam de multicel despre biciclete pe aici, dar asta nu înseamnă că am renunțat la bicicletă. Dimpotrivă chiar, am de gând să ies în weekend într-o plimbare pe zăpadă într-o pădure de lângă București.

Ei bine, lucrurile încep să se miște în direcția bună pentru bicicliștii din București. De ce spun asta? La începutul lunii trecute vă anunțam pe Drumul Bicicletei că a apărut în București prima pistă de biciclete pe carosabil. Apoi în urmă cu o săptămână Ariel anuța la el pe blog că anul 2012 va fi anul bicicletei în București. Deja vedeam niște semne foarte optimiste. Între timp, m-am mai întâlnit cu diferite persoane, mai cunoscute sau mai puțin cunoscute, și am înțeles încă o dată există mulți oameni care chiar vor să facă ceva. Oameni care în primul rând iubesc bicicleta și mersul pe bicicletă, și care vor să vadă condiții mai bune pentru bicicliștii acestui oraș. Și uite așa încep să cred că începând din acest an vom vedea din ce în ce mai mulți oameni pe biciclete în orașul de pe malul Dâmboviței, vom avea mai multe evenimente decât în anii precedenți. Vor fi mai multe marșuri ale bicicliștilor, mai multe concursuri destinate lor.

Până și Gabi am văzut că resimte același optimism, îndemnându-ne să facem un exercițiu de imaginație. Cred că în curând lucrurile vor începe să intre pe un făgaș normal, și nu va mai trebui să apelăm la imaginație.

Voi cum vedeți acest an din punctul de vedere al bicicletei, și al bicicliștilor, și cel mai important ce vă doriți voi ca bicicliști? Nu mă refer la o bicicleta nouă. Vorbesc de infrastructură legislație, evenimente, organizații… facilități pentru bicicliști și așa mai departe. De ce anume credeți voi că au mai multă nevoie bicicliștii din București?

2 thoughts on “În 2012 vom bicicli mai mult

  1. 17/02/2012 at 13:48

    Pai tot ce putem sa ne dorim mai mult e ca pistele astea de pe carosabil sa fie peste tot

  2. 17/02/2012 at 18:03

    Ne-am mai dori ceva. Pistele proaste sa fie desfiintate iar pistele buna sa se inmulteasca. Iar inainte de toate, vrem o Politie condusa de persoane competente, cara sa aplice legea.
    Ca degeaba cerem sa avem piste bune daca soferii nu vor elibera pistele stiind ca POLITIA NU ISI FACE TREABA. Avem nevoie de o institutie care sa impuna respectarea legii.

Spune-ne parerea ta...