Hai să ieșim la zăpadă

Vine sfârșitul lumii! Zăpada amenință să ne intre în case, țara se sufocă de atâta zăpadă, primarii nu ne dau zăpada, premierul nu vine nici el să dea zăpada, nimeni nu vrea să ne dea zăpada din fața ușii! Cam asta am văzut eu la televizor zilele astea. O isterie generală pe tema zăpezii mari, din care nu profită decât televiziunile și supermarketurile care cică adună ajutoare pentru cei înzăpeziți.

Acum eu nu zic că nu este zăpada, dar hai să mai facem și noi ceva, să mai punem și noi mâna pe o lopată și să ne mai și ajutăm singuri, nu doar să așteptăm de la alții. Uite așa citeam ieri articolul scris de Dollo, și tare bine zicea legat de paralela cu iarna lui ’54. Atunci oamenii au pus mâna pe lopată și au făcut ceva, nu au așteptat să le mai facă alții.

Astăzi am dat peste inițiativa lui Ionuț Oprea care ne îndeamnă să ieșim să dăm zăpada. Câteva zeci de oameni se vor aduna astăzi în jurul spitalului Municipal, începând cu ora 18, să dea zăpada. Locul de intalnire pentru #damzapada este iesirea de la statia de metrou Eroilor dinspre Spitalul Municipal/Universitar. Diseara, la 18 Puteți veni și voi să ajutați, sau puteți ieși în fața blocului sau a curții. Hai să nu ne mai plângem atât și să dăm un exemplu și celorlalți.

Îmi aduc aminte când eram mai mic, că tot blocul ieșea cu mic, cu mare, la zăpadă, lumea stătea de vorbă despre vrute și nevrute, socializau și dădeau zăpada din fața blocului. Tot trotuarul era curățat de la un capăt la altul. Acum dintr-un bloc de 60 de apartamente ies maxim 10 oameni. Hai să facem un pic de mișcare, să ne bucurăm de zăpadă, să facem și în același timp să facem ceva pentru comunitatea în care trăim.

Nu uitați să vă și bucurați de zăpadă. Până să vină zăpada toată lumea o aștepta, toată lumea vroia să ningă un pic, acum când a nins, toată lumea s-a plâns că a nins prea mult. Dragilor cred că ați uitat să fiți copii, să vă bucurați de frumusețea fiecărui anotimp în parte așa cum este ele, cu bune și cu rele, și cel mai important am uitat să ne ajutăm noi.

One thought on “Hai să ieșim la zăpadă

Spune-ne parerea ta...