Calarasiul – gazda ciclistilor sau a ciclismului?

Daca in acest weekend toti ochii vor fi atintiti catre Mamaia, unde sambata va avea loc ultima etapa si in acelasi timp marea finala a Romanian Triathlon Series, iar duminica va avea loc etapa de Cupa Europeana Premium, in weekendul 12-13 septembrie la Calarasi vor avea loc mai multe competiii de ciclism.

Aflata la a doua editie, Cursa Dunarii Calarasene, va fi formata din doua zile de concurs. In prima zi va avea loc “Ofensiva asfaltului” iar in a doua zi va fi “Asaltul insulei”. Pe scurt, se pare ca multi ciclisti vor lua cu asalt micul oras de pe malul Dunarii.

Ofensiva asfaltului

  • Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului şi ai vitezei, juniori și seniori, fete şi băieţi.
  • Campionatul Naţional de Tandemuri este la prima ediţie din 1990 încoace şi ne propunem să-l transformăm într-o tradiţie; cursa este organizată în parteneriat cu Asociaţia Tandem.
  • Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei

Asaltul insulei

  • Cursa insulei – 53 km; este o cursă offroad  unică în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călăraşi; este un traseu mirific, cu nisip  fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri de floarea soarelui şi plantaţii de Paulownia.
  • Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mamă / bunică / bunic + copil.

Cursa Dunarii Calarasene

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smartatletic. Printre partenerii acestei ediţii se regăsesc: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem.

Anul trecut am participat atat la cursa de MTB cat si la cea de sosea, dar intrucat, de curand, mi-am vadut bicicleta de munte nu voi mai putea participa decat la cursa de sosea, unde deja se anunta o concurenta acerba.

Mai multe informatii, precum si detalii legate de inscrierea la acest eveniment gasiti pe site-ul oficial: http://smartatletic.ro/cursadunarii/.

Spune-ne parerea ta...