Prima editie a Cursei Dunarii Calarasene – MTB

Cursa Dunarii Calarasene s-a intins pe parcursul a doua zile de weekend, respectiv 27 si 28 septembrie 2014. Astfel, sambata a avut loc concursul de MTB in timp ce ziua de duminica a fost rezervat celor ce prefera soseaua, dar si copiilor care au avut si ei parte la final de o mica intrecere. Concursul a fost organizat ca parte din proiectul “Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii Calarasene prin ecoturism” si este finantat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Consiliul Judetean Calarasi.

Cum sfarsitul de sezon era aproape, m-am gandit ca nu ar strica sa particip la ambele curse. Pur si simplu m-am gandit ca ar fi un antrenament bun pentru mine. Ei bine, din pacate vremea nu a tinut cu organizatorii si, cu toate ca ei au depus toate eforturile, ploaia le-a jucat feste.

Asa ca sambata a fost o cursa plina de noroi si, cum o parte din traseu traversa campurile din apropierea10683541_737869619618989_2441237799222256845_o Calarasiului, noroiul se lipea foarte bine de rotile bicicletei, devenind o lupta ce multora le-a adus aminte de Prima Evadare de acum cativa ani. Datorita vremii, organizatorii au hotarat modificarea traseului pe ultima suta de metri, astfel participantii trebuind sa parcurga doua bucle. Ei bine eu dupa prima bucla am considerat ca am “inghitit” suficient noroi, mai ales ca a doua zi urma sa particip si la cursa de sosea. Astfel am inregistrat primul meu abandon oficial intr-un concurs. De altfel foarte multi au preferat sa abandoneze dupa prima tura, dar cu toate acestea organizatorii le-au oferit medalii de finisher si lor. Un gest frumos considerand faptul ca nu terminasem efectiv concursul. Traseul este unul frumos si usor, daca si vremea este frumoasa. Fiind pa malul Dunarii nu ai parte de diferente de nivel semnificative, dar pedalezi pe malul Dunarii.

Punctele de alimentare au fost foarte bine aprovizionate, iar la final erai asteptat cu muzica si un alt punct de alimentare bogat. In plus, participantii au primit si un voucher pentru o portie de peste proaspat din Dunare.

Ce nu mi-a placut a fost servirea din restaurantul unde am servit pestele. Cu siguranta nu as reveni in acel restaurant sa cheltui bani pe mancare, pentru ca nu prea vroiau sa te serveasca.

Despre cursa de sosea va povestesc in articolul urmator.

Spune-ne parerea ta...