Weekend pe doua roti la Calarasi

Am ramas din nou in urma cu articolele pe blog, nu am apucat sa va povestesc cum a fost nici la Olimp si nici la Mamaia, dar sa stiti ca o parte din vina o au si organizatorii de concursuri: fac prea multe evenimente frumoase si, cand zic ca am un weekend liber in care sa ma pun pe scris, ei repede mai organizeaza inca un concurs. Sper ca totusi, la iarna, sa am suficient timp sa va povestesc despre toate evenimentele frumoase la care am participat in acest an.

Pana una alta, va anunt ca weekendul care vine… iar este plin. De vineri si pana duminica, pe malul Dunarii aveti ocazia de a participa la Cursa Dunarii Calarasene. Pe scurt asa: vineri luam pachetele de inscriere si putem face o scurta recunoastere, sambata mergem pe un traseu de MTB care din ce am vazut eu ajunge pe malul Dunarii, si ca sa incheiem sezonul asa cum trebuie, duminica avem o cursa de sosea de peste 100 Km. Ah si nu v-am spus partea frumoasa, inscrierea este gratuita dar cu toate astea organizarea ma astept sa fie de “cinci stele” asa cum “prost” ne-au invatat organizatorii: Clubul Sportiv Smartatletic. Singura problema ar fi numarul de locuri care sunt limitate. Pentru cei interesati va las mai jos comunicatul de prea “oficial”, si pozele traseelor.

This slideshow requires JavaScript.

Călărași, 22 septembrie 2014

Pe 27-28 septembrie 2014 vă invităm să petreceți un weekend pe două roți, cu două zile de competiție într-o zonă superbă din România, în jud. Călărași, la Cursa Dunării Călărășene. Evenimentul face parte din proiectul “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărășene prin ecoturism” și este finanțat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Călărași.
Cursa Dunării Călărășene este un concurs ciclist de masă, dedicat amatorilor, la cele mai înalte standarde de organizare și implementare, conform regulilor Federației Române de Ciclism (FRC) și a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Timp de trei zile, transformăm judeșul Călărași în spațiu de curse pe biciclete și vă arătăm în premieră locuri spectaculoase pe cursul Dunării călărășene, ce urmeaza a fi amenajate în patru trasee cicloturistice și într-un traseu de pescuit, accesibile oricărui pasionat (fost, prezent sau viitor) de mersul pe bicicletă.
Ziua de vineri, 26 septembrie, este dedicată preluării kiturilor de concurs și ședinței tehnice, dar și unei ture de recunoaștere. Sâmbătă va avea loc proba de MTB, pe un traseu de aproximativ 56 km, cu start festiv din centrul orașului Călărași și finish în același loc. A doua zi, duminică, vă asteptăm la întrecerea pe șosea care se va întinde pe o distanță de peste 100 km. Participanții pot alege unul din cele doua trasee (MTB & șosea) sau se pot înscrie la ambele competiții, în funcție de nivelul de pregătire fizică.
Inscrierea la concurs este gratuită, locurile sunt limitate. Se poate înscrie orice persoană cu vârsta minimă de 14 ani. Există 90 de locuri la concursul de șosea și 180 de locuri la MTB. Înscrierile se fac pe site-ul smartatletic.ro, secțiunea CursaDunării. La finish, toți participanții sunt asteptați cu medalii și câte o porție de pește, iar cei mai buni vor fi premiați. Fondul de premiere este de aproximativ 10.000 de lei și reprezintă cupe, diplome, produse și/sau echipamente sportive.
Pentru ultimele noutăți legate de această competiție, accesați site-ul http://smartatletic.ro/cursadunarii și pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/CursaDunariiCalarasene

Cursa Dunării Călărășene este un eveniment organizat de smartatletic în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, în calitate de beneficiar al proiectului “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării călărășene prin ecoturism” finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit – POP 2007-2013 și în parteneriat cu Federația Română de Ciclism și Clubul de Ciclism Călărași.

Spune-ne parerea ta...