NoStress Olimp Triathlon offroad

Pe 28 iunie am participat la un nou concurs de triatlon, organizat de NoStress pe malul marii, la Olimp. Daca tot trebuia sa merg la mare pentru a participa la acest concurs, am luat toata familia, ca sa ne putem bucura toti de un weekend frumos la mare. Asadar, am pregatit echipamentul, am incarcat bagajele in masina, am luat si bicicleta si am pornit de vineri catre mare. Vineri a fost o zi urata, dar am apucat sa fac o scurta baie in mare, cu toate ca apa era foarte rece. In schimb, am apucat sa merg mai mult pe bicicleta, incercand diverse setari.

A doua zi dimineata, am pornit cu mic – cu mare catre zona de start. Am pus bicicleta in zona de tranzitie si am inceput sa imi asez lucrurile. Din pacate, si aici zona de tranzitie este cam inghesuita si, ca sa fie treaba completa, evident ca in zona de tranzitie trebuie sa stea si oameni care nu participa la concurs. Poate la urmatorul vor fi mai multe rasteluri si nu vom mai fi asa inghesuiti. Nu pot decat sa sper!

Am plecat din zona de tranzitie si ne-am indreptat catre locul de unde urma sa luam startul la inot. Am intrat un pic in apa si mi se parea foarte rece. Intr-un final, mi-am facut curaj si am intrat complet in apa, si am incercat sa ma incalzesc un pic. Oare in costum de neopren o fi mai bine? Eh, dar s-a dat startul si am pornit hotarat sa scot un timp cat mai bun la inot. Am iesit destul de repede din apa, dupa aproximativ 12 minute, cred ca a fost cel mai bun inot al meu, de anul asta. Din pacate, asa cum imi este obiceiul in tranzitie m-am miscat in reluare… cand in sfarsit am iesit cu bicicleta din zona de tranzitie mi-am dat seama ca uitasem bidonul cu isotonic in masina si m-am oprit din nou gandindu-ma ce sa fac. Raluca imi facea semne sa ma misc mai repede si nu intelegea de ce ma oprisem in mijlocul drumului. Intr-un final mi-am dat seama ca nu am ce sa fac, asa ca am incalecat pe bicla, si am pornit in viteza pe mica urcare de la plaja. Am inceput sa depasesc si sa mai recuperez din timpul pierdut. Balta dupa balta, castigam pozitii. Am ajuns la primul punct de alimentare unde evident m-am oprit sa beau un pic de apa, mai mult pentru ca ma gandeam la ce ma asteapta la alergare. Am pornit din nou si dupa ceva timp, inaintea trecerii peste calea ferata, si inaintea curbei respective, am ajuns un alt concurent din urma, care s-a uitat in spate si a tras repede de ghidon. Am crezut ca s-a speriat si din aceasta cauza s-a dat la o parte. Am incercat sa il linistesc, spunandu-i ca nu merg eu chiar atat de tare, ca sa aflu ca de fapt el era deranjat de faptul ca merg la trena. Evident ca a inceput o discutie pe aceasta tema. El imi reprosa ca mersul la trena nu este permis, eu am incercat sa ii explic printre gafaieli ca nu este nimic in regulament in sensul asta, dar ca oricum nu intentionam sa merg in plasa lui, ci doar il ajunsesem din urma si urma sa trec pe langa dupa curba. Cred ca pe viitor ar fi util ca organizatorii sa precizeze clar pe site, daca mersul la trena este permis sau nu, ca sa nu ne mai certam intre noi.  Am inceput sa accelerez si l-am invitat pe el sa stea in plasa mea. Evident ca orgoliul sau ranit a spus nu, asa ca a accelerat cat a putut depasindu-ma si s-a indepartat vreo 50 de metri.

M-am oprit si la al doilea punct de alimentare si apoi, am pornit pe drumul ce serpuieste pe coasta. Peisaj superb, noroiul se uscase in mare parte. Singurul inamic era vantul. Am terminat proba de bicicleta si am intrat din nou in tranzitia inghesuita. Dupa cateva minute am plecat catre proba de alergare.

Sa alergi pe plaja cu pantofii mei de asfalt mi s-a parut groaznic. Cred ca era mai bine daca alergam descult, exceptand probabil portiunea care trecea peste pietre si gunoaie. Ma simteam de parca as fi mers pe nisipuri miscatoare… nu ca as fi mers vreodata si as sti cum este… dar cel putin asa imi imaginez ca ar fi. Asadar, la alergare, mai mult am mers decat am alergat si cred ca am pierdut tot ce castigam la bicicleta plus ceva peste.

Una peste alta un eveniment frumos, cu iz de vacanta, iar pastele de dupa concurs au fost chiar gustoase.

Mi-a placut: traseul, atmosfera, petrecerea de pe marginea piscinei, unde a avut loc si premierea, organizarea de pe traseu, punctele de alimentare ok.

Nu mi-a placut: inghesuiala din zona de tranzitie, comunicarea anumitor aspecte: daca este permis sau nu mersul la  trena, s-a anuntat ca avem reducere daca servim masa la Hotel Majestic, dar personalul de servire nu stia nimic despre asta, prin urmare ne-am pacalit de doua ori (macar era buna mancarea).

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Nea Dan, NoStress

Spune-ne parerea ta...