NoStress Mogosoaia Triathlon Offroad

Pe 31 mai am participat la al doilea concurs de triatlon de anul asta, si primul meu concurs pe distanta scurta. Startul si tranzitia au fost amenajate in Parcul Mogosoaia, iar proba de inot a avut loc in lacul cu acelasi nume. Cu toate ca am apucat sa ma antrenez ~ o luna la inot, nu m-am descurcat foarte bine si, cu toate ca nu am avut de inotat decat 500 de metri, am avut senzatia ca nu se mai termina. De altfel, la acest concurs am avut ocazia sa incerc si o noua piesa de echipament, si anume pantalonii de triatlon Pearl Izumi Select Tri Short.

Astfel, am avut de inotat 500 de metri, urmati de ~15 km de ciclism si, la final, 5 km de alergare. Startul la inot s-a dat din apa si apa mi s-a parut cam rece. Dupa ce am stat un pic in apa, m-am acomodat, sau cel putin asa credeam. Dupa ce s-a dat startul si am inceput sa inot, de fiecare data cand bagam capul in apa mi se parea ca ma sufoc. Am incercat sa inot bras, apoi m-am intors pe spate. Dupa ceva timp, am incercat din nou sa inot bras, dar aveam aceasi senzatie de sufocare. Am incercat si craul dar fara prea mult succes. Pana la urma m-am descis sa inot pe spate pana aproape de finish cand am trecut la bras… dar in stilul cainesc: capul deasupra apei. M-am indreptat repede catre zona de tranzitie, nu inainte de a calca intr-un ciob. Zona de tranzitie mi s-a parut foarte ingusta si aglomerata. Bicicletele au stat foarte inghesuite, de abia avea loc doi oameni unul pe langa celalalt. In afara de proba individuala, am participat si la stafeta alaturi de Adi, care ma astepta la intrarea in zona de tranzitie pentru a prelua cipul.

Dupa ce m-am miscat in reluare in zona de tranzitie am reusit sa incalec pe bicicleta si sa pornesc repede dupa ceilalti, in speranta de a mai recupera cateva pozitii. Am reusit sa ajung si sa depasesc cativa cunoscuti si, faptul ca a fost o zona cu multa noroi pe camp, pot spune ca m-a avantajat. Cu toate ca nu am tras foarte tare, nu stiam cat sa pastrez pentru alergare, am depasit destul de multi concurenti. La revenirea in zona de tranzitie, dupa ce am trecut de poarta palatului l-am vazut pe Adi care tocmai se daduse jos de pe bicla. Evident ca el a iesit inaintea mea din zona de tranzitie, lucru care m-a motivat sa ma schimb mai repede si sa plec in urmarirea lui. Dupa circa 1-1,5 km am reusit sa il ajung, iar apoi am mers impreuna pana aproape de finish.

In conditiile in care nu am fortat nici la bicicleta si nici la inot mi s-a parut un concurs usor reusind sa termin pe locul 27 din 60 la categoria de varsta si pe locul 43 din 118 la general. La stafeta masculin, alaturi de Adi, echipa noastra, Slow Motion, a ocupat locul 12 din 20.

Despre concurs:

Plusuri: Organizare buna, traseu bine marcat, multi voluntari, atmosfera placuta in ciuda vremii, puncte de alimentare bine aprovizionate.

Minusuri: Zona de tranzitie foarte ingusta, locurile de bicicleta in rastel prea apropiate.

This slideshow requires JavaScript.

 

Spune-ne parerea ta...