Un nou concurs de triatlon langa Bucuresti

In data de 7 mai am avut placerea sa particip la lansarea oficiala a unui nou concurs de triatlon, organizat in apropiere de Bucuresti, mai exact la Buftea. In prezenta unor invitati de marca, am fost anuntati ca in data de 14 iunie, la Buftea, va avea loc prima editie a Triatlonului Herbalife.

Triatlonul Herbalife este organizat de Pegas Triatlon in colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Triatlon si Primaria Buftea avand ca sponsor principal Herbalife.

La conferinta de presa au participat presedintele F.R.Tri. – Adrian Nanulescu, Primarul Buftea – Gheorghe Pistol, Ministrul Tineretului si Sportului – Gabriela Szabo, Presedintele C.S. Dinamo – Elisabeta Lipa, campionul national la triatlon – Ciprian Balanescu, Miss fitness univers – Anca Bucur si directorul general Herbalife Romania – Romeo Cazanescu. Din partea Pegas Triatlon Club a vorbit Cosmin Rogoveanu care, de altfel, a si moderat discutiile.

Probe

Concursul va permite inscrierea atat la individual cat si in proba de stafeta. Vor exista doua distante:

  • Sprint: Inot 750 m – Ciclism 20 km  – Alergare 5 km
  • Olimpic: Inot 1,5 km – Ciclism 40 km  – Alergare 10 km

Detalii concurs

Triatlonul Herbalife va avea loc pe data de 14 iunie 2014 in orasul Buftea, startul urmand sa fie dat din centrul orasului.

Proba de inot se va desfasura in lacul Buftea (raportul de analiza apei din 14 aprilie atesta faptul ca “apa din lac se incadreaza in clasa de calitate “excelenta””).

Cea de ciclism este organizat pe strazile din Buftea, in special pe strada Independentei, sub forma unei bucle de 7-8 km ce urmeaza sa fie parcursa de trei ori de catre participantii la proba sprint si de sase ori de catre participantii la proba olimpica.

Alergarea va avea loc in parcul Domeniului Stirbey.

Inscrierea la concurs este posibila pana la sfarsitul lunii mai si costa 100 de lei la individual si 80 de lei pentru fiecare participant in proba de stafeta. Incepand de astazi persoanele de sex feminin precum si cei ce isi au domiciliul in Buftea vor beneficia de o reducere a taxei cu 50%.

Pareri personale

In timpul alergarilor de grup de la “Romniceanu Stairs Run” am ajuns sa ii cunosc pe cativa dintre cei ce sunt implicati in organizarea acestui concurs, si am toata increderea ca vor face tot ce le sta in putinta ca lucrurile sa fie asa cum trebuie la acest concurs de triatlon. In alta ordine de idei ma bucur sa vad ca au inceput sa apara companii mari care sunt dispuse sa sprijine organizarea unor astfel de concursuri, si sper sa mai existe astfel de initiative si pe viitor.

This slideshow requires JavaScript.

 

Spune-ne parerea ta...