Campionatul national de duatlon 2014

Pe 30 martie am participat la primul meu concurs de duatlon si nu orice fel de concurs ci chiar la Campionatul National de Duatlon, organizat in mijlocul Bucurestiului.

Concursul a fost organizat de Federatia Romana de Triatlon si s-a desfasurat pe distantele de 5 km alergare, urmati de 20 de km de bicicleta si inca 2,5 km de alergare. Toate probele au avut loc pe asfalt pe B-dul. Unirii intre Biblioteca Nationala si Casa Poporului si in jurul acesteia.

Am inceput prima alergare in forta si chiar am reusit sa scot niste timpi personali buni, dar m-am resimtit la proba de bicicleta si apoi la ultima alergare. In final, am terminat pe locul 32 din 43 la categoria mea de varsta cu un timp total de 1:19:31.

Cu toate ca traficul auto era inchis, erau oameni care traversau traseul de bicicleta fara a fi opriti de fortele de ordine, reprezentand un risc major, atat pentru concurenti cat si pentru ei… practic am fost nevoit sa franez de vreo 2-3 ori pentru a evita un posibil impact, care la 35-37 km/h ar fi lasat cu siguranta urmele de ambele parti. Un alt aspect care nu mi-a placut, a fost faptul ca, traseul la alergare a fost cam inghesuit, in special startul.

In rest, multumesc celor de la Isostar, care in urma unui concurs organizat de ei pe facebook, mi-au oferit o invitatie gratuita la acest eveniment, precum si celor de la La Fantana care au organizat o tombola pentru participantii la concurs, in urma careia am castigat 100 de litri de apa.

This slideshow requires JavaScript.

Multumesc fotografilor: Luiza Tamas, Paul Bechea, Cazare la pensiune si Costi Urs 

Spune-ne parerea ta...