HTC Desire 300 vs. HTC Desire X

Asa cum va spuneam in articolul despre WinterTri, in urma unei tombole, am castigat un telefon HTC Desire 300, oferit, evident, de HTC Desire Romania in parteneriat cu Smart Atletic.

Cum pana la momentul respectiv foloseam un telefon HTC Desire X, m-am gandit ca ar fi interesanta o comparatie intre cele doua telefoane.

Asadar, vechiul telefon Htc a fost achizitionat de la eMag la pretul de 1120. Mai exact este vorba despre telefonul mobil HTC Desire X Stealth Blue, caruia la putin timp dupa achizitie i s-a crapat ecranul. Mai exact sticla de la exterior. Am folosit in continuare telefonul intrucat, in afara de estetica, telefonul functiona perfect. De altfel si la ora actuala il foloseste sotia mea si ma gandesc la o varianta de a repara ecranul.

Noul telefon mobil, cel castigat la concurs, este un HTC Desire 300 Black si valora la momentul castigarii ~ 700 de lei. Asadar, este o diferenta substantiala de pret, care de atlfel, se regaseste si in caracteristicile tehnice ale telefonului.

Nu o sa stau sa va insir descrierea tehnica a fiecaruia, intrucat le puteti gasi pe diverse site-uri, ci ma voi axa pe diferente.

Asadar, 300 fata de X are un ecran o idee mai mare, mai exact cu 0,3 inchi mai mare. Amandoua au acelasi spatiu intern de stocare (4 GB), in schimb Desire X are ceva mai multa memorie ram: 768 spre deosebire de Desire 300 care are doar 512 MB. In utilizare nu am simtit nici o diferenta intre cele doua. Poate si versiunile mai noi de software isi fac treaba mai bine. Unde am simtit o diferenta a fost la semnalul GPS. Amandoua telefoanele au modulul GPS incorporat, dar Desire 300 prinde semnalul mai repede si nu are atat de multe abateri cum avea Desire X. Acum sa nu va inchiputi ca este perfect, este totusi un telefon si nu un device GPS in adevaratul sens al cuvantului. Am avut ocazia sa testez GPS-ul prin intermediul aplicatiei Strava, la bicicleta si alergare. Asadar, din punctul asta de vedere, sunt mai multumit de noul telefon. Un alt plus il reprezinta bateria. Cu toate ca ambele au o capacitate de 1650 mAh, bateria realizata din litiu-polimer a lui Desire 300 ma tine aproape dublu fata de cea din Li-Ion a lui Desire X, gradul de utilizare fiind evident acelasi. Un minus al noului telefon este absenta blitului, intradevar fotografiile pe care le faceam cu vechiul telefon fiind foarte ok, chiar si in conditii de luminozitate redusa.

In concluzie, pentru mine personal, Desire 300 imi indeplineste mai bine nevoile, atat cea a bateriei cat si semnal GPS, decat Desire X.

Mai jos aveti cateva fotografii ale celor doua telefoane in paralel.

This slideshow requires JavaScript.

 

Spune-ne parerea ta...