Semimaraton Gerar

Hai ca am terminat cu povestile despre concursurile din 2013 asa ca, m-am gandit sa incep cu povestile din 2014 si cum altfel, decat cu primul concurs la care am luat parte in acest an. Este posibil ca titlul sa va induca in eroare si sa credeti ca am alergat un semimaraton acum in plina iarna, cand eu de fapt nu il pot alerga nici in conditii optime asa ca, o sa va lamuresc imediat.v1-724x1024

Pe 26 ianuarie vroiam sa ies cu bicicleta la o tura pe zapada in padurea Cernica, dar cum nici unul dintre prietenii mei nu avea intentia sa mi se alature, eram cam “desumflat”. Seara mi-am adus aminte ca a doua zi avea loc primul concurs de alergare din acest an, campusul Universitatii Politehnice si, cum stau la doi pasi, m-am gandit sa mut tura cu bicicleta in campus, in felul asta puteam sa urmaresc si cursa si sa imi satisfac si placerea de a ma plimba cu bicicleta pe zapada. Asadar, a doua zi, am incalecat pe sa si am pornit spre Politehnica. Ajuns acolo, m-am intalnit cu Andrei Chirtoc de la Galantom care era si el calare pe bicicleta. L-am intrebat daca au nevoie de ajutor si din cate am inteles chiar le lipsea un om. Asadar, dupa ce am dat o tura prin toate CP-urile, am fost instalat in primul punct de cotrol dupa punctul de alimentare. Mare lucru nu aveam de facut asa ca, am inceput sa incurajez, cum m-am priceput eu mai bine, participantii la concurs: aplaudam, strigam, glumeam cu ei, alergam cu spatele pe langa ei si asa mai departe. Am primit multe oferte de la mai multi participanti care vroiau sa termine cursa calare pe bicla mea, dar nici una nu s-a concretizat.

Pe scurt: am vazut alergatori zgribuliti, am vazut alergatori cu zapada si gheata pe sprancene si pe gene, am vazut alergatori veseli, am vazut alergatori foarte concentrati si am vazut alergatori ambitionati. Erau multi baieti si multe fete, erau tineri la 20 si ceva de ani si oameni ce pareau trecuti de 60 de ani. Am vazut oameni in echipament de alergare super profi de la firme de marca din domeniu, dar am vazut si oameni alergand in tenisi luati din piata si in blugi. Asadar, multi oameni care au vrut sa faca sport au facut, indiferent de echipament, varsta, sex, ca de vreme nu mai zic: batea vantul si ningea… inca era cod portocaliu de ninsoare si viscol in Bucuresti.

Era sa uit, pe langa satisfactia ca am vazut acel concurs, ca am vazut acei oameni bine dispusi, m-am ales si cu niste poze foarte faine.

Mai jos este una facuta de Radu Cristi care aduna si el donatii pentru Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti, asa ca nu ar strica sa faceti si voi o mica donatei, pentru copii, mai ales ca proiectul lui Radu este unul foarte frumos.

eu

Ei bine, daca am participat la primul concurs in calitate de voluntar, acum urmeaza primul concurs in calitate de concurent. Nu am stabilit inca tot calendarul pe anul asta, dar un lucru este clar: sambata asta la Izvorani are loc un concurs de inot deosebit, dar, despre asta, revin cu detalii in urmatorul articol.

Spune-ne parerea ta...