Gala triatlonului romanesc 2013

Intrucat nu am mai scris de ceva timp, si acesta este primul articol din 2014, vreau sa incep prin a va ura “La multi ani!” si sper ca in acest an sa va mearga din plin si sa realizati tot ce v-ati propus.

Pe 15 noiembrie, anul trecut, am avut placerea sa particip la Gala triatlonului romanesc in urma unei invitatii primite de la Cristian Florea, caruia ii multumesc pe aceasta cale inca o data.

Pe scurt, a fost o petrecere organizata de sportivi pentru sportivi, un motiv de intalnire la sfarsit de sezon fara presiunea competitiei. Mi-a placut faptul ca au fost premiati sportivii care au avut rezultate deosebite in cursul anului si, in acelasi timp, au fost prezentate planurile sezonul urmator, dar mi-a placut si mai mult sa vad ca oamenii din Federatia Romana de Triatlon sunt uniti. Principalele cluburi organizatoare de concursuri au fost prezente la aceasta gala si, mie unul, mi-au aratat ca lucreaza impreuna pentru dezvoltarea acestui sport. Eu unul am fost impresionat placut de acest lucru, asta dupa ce am fost implicat partial in scandalurile de la Federatia Romana de Ciclism.

Slide-CTS-2014 Slide-RTS-2014La noi in tara, in multe sporturi, campionul national este ales in urma castigarii unei singure competitii, lucru care se intampla pana acum si la triatlon. Vestea buna este ca, de anul viitor, vor exista doua circuite de triatlon si abia la finalul lor fiind decernat titlul de campion national. Orice sportiv, chiar si un campion national, poate avea o zi proasta asa ca, mi se pare foarte bine ca au ales aceasta solutie. Cum spuneam, vor fi doua circuite de triatlon: unul de sosea – Romanian Triathlon Series si unul de off-road – Cross Triathlon Series.

Asadar, in cursul acestui an, sper sa particip si eu la cateva concursuri de triatlon. De altfel, astazi au inceput inscrierile pentru primul triatlon din acest an si singurul triatlon de iarna, adica Triathlon Winter Challenge la care vreau si eu sa fiu printre participanti.

Cine mai vine la concursuri de triatlon? Cu cine ma intalnesc pe acolo?

Spune-ne parerea ta...