Maratonul reintregirii neamului romanesc 2013

De 1 decembrie, fiecare alege sa sarbatoreasca ziua nationala in felul sau. Unii merg sa urmareasca parada militara care, din pacate, nu prea mai aduce nimic nou fata de anii trecuti, altii o sarbatoresc in fata televizorului, altii o petrec in jurul gratarului traditional in timp ce unii, ca mine, prefera sa faca un pic de miscare. Cred ca ar fi frumos daca ar fi mai multi cei care aleg, ca de ziua nationala a Romaniei, sa faca miscare. Pana la urma, oamenii sanatosi dintr-o tara, conduc implicit la o tara sanatoasa, iar sportul te ajuta sa fii sanatos si sa te mentii sanatos.

Eu de 1 decembrie am alergat in proba de maraton stafeta din cadrul Maratonului reintregirii neamului romanesc organizat, in Parcul Al.I.Cuza din Bucuresti (fost I.O.R), de catre Ro Club Maraton, in parteneriat cu Primaria Sector 3 Bucuresti. Echipa noastra, formata din patru oameni, s-a numit “Prieteni” si a terminat pe locul 13 din 28 de echipe ce au participat.

Primul care a luat startul a fost Stefan Draghici, urmat de Alex Cirstea, eu am fost al treilea, iar ultimul Sorin Stana. Nu am terminat pe podium, dar important este ca toti am facut miscare si am dat tot ce am avut mai bun din noi. Stefan, Alex si cu mine am alergat cate trei ture de parc, adica aproximativ 10 km, iar Sorin a alergat 4 ture (~12 km), in final, adunat, am parcurs dinstanta unui maraton, adica un pic peste 42 km, in timpul de 03:46:30.

Eu am reusit sa imi imbunatatesc timpul personal pe distanta de 10 km cu ~ 4 minute, asa ca, ma declar multumit de rezultat :)

This slideshow requires JavaScript.

Cu toate ca a fost foarte frig, soarele si atmosfera de concurs a incalzit pe toate lumea. Inainte de start s-a cantat imnul national, urmat de muzica romaneasca in timpul concursului. Chiar s-au facut si cateva hore in zona de start/finish terminate cu o brasoveanca.

Organizarea a fost foarte buna, lucrurile mergand snur, singurul lucru care nu mi-a placut a fost faptul ca in continuare multi nu inteleg sa respecte faptul ca se desfasoara un concurs si patrund in zona de concurs fara nici un fel de jena. Pe langa oamenii care traversau traseul de concurs, la un moment dat, a aparut si un camion care se ocupa de golirea toaletelor ecologice, care evident ca s-a strecurat printre concurenti si aproape s-a urcat pe cativa in zona de start. Nu inteleg de ce autoritatile continua sa aprobe desfasurarea de concursuri daca nu sunt dispuse sa se implice efectiv in aceasta organizare si sa aiba grija ca traseul este respectat. Nu cred ca era chiar atat de greu ca un reprezentant al Primariei Sector 3 sa trimita o instiintare catre companiile care presteaza servicii in acel parc prin care, sa ii informeze ca in data de “…”, in intervalul orar “…” are loc un concurs si ei nu au acces. In plus, cred ca cei care in general dorm in  pazesc cu strasnicie florile din parc, sa ofere o mana de ajutor la securizarea traseului.

Spune-ne parerea ta...