Prima evadare 2013

La start

La start

Prima evadare este primul concurs de MTB la care am participat. Puteti gasi pe blog articolele mele despre cum a fost atunci. Dupa ce am participat si pe noroi si pe uscat am decis ca anul asta trebuie sa fie altfel, asadar la invitatia lui Catalin am acceptat sa particip la acest concurs in calitate de voluntar.

Am lasat bicicleta acasa de aceasta data, m-am urcat in masina si am pornit catre start. Ajunsi acolo, am primit statiile de emisie receptie, tricourile si legitimatiile de voluntari si am pornit catre locul repartizat noua, si anume C.P. 5. Ajunsi acolo, am inceput sa ne pregatim pentru sosirea concurentilor. Echipa de radio amatori era deja prezenta pentru a ne ajuta cu transmisiile. La scurt timp, a sosit si echipajul SMURD, echipajul de politie si cel de jandarmi. Toti foarte amabili si pregatiti sa ne ajute in caz de nevoie.

Am fost anuntati prin statie ca s-a dat startul, asa ca, ne-am pregatit pentru sosirea plutonului. Dupa ceva timp am vazut unul dintre elicopterele care se ocupa de filmarea plutonului fruntas, survoland in departare deasupra campului si ne-am dat seama ca se apropie primii concurenti. Tot prin statie am fost anuntati imediat ce au ajuns in punctul de control dinaintea noastra asadar i-am rugat pe domnii de la politia rutiera sa se pregateasca sa opreasca traficul pe soseau Pipera-Tunari. Lucru pe care l-au si facut. A aparut plutonul de evadati condus de Wouter Cleppe, urmat indeaproape de ceilalti. Au trecut pe langa noi in mare viteza. La putin timp in urma lor au aparut si restul concurentilor.

Plutonul fruntas in CP5

Plutonul fruntas in CP5

Unii concurenti au facut pana, asa ca, le-am oferit pompa mea si cei care au avut nevoie au primit si camere si apa. Din pacate, sunt concurenti ce vin nepregatiti la concurs, fara scule, fara camere si chiar fara apa la ei, bazandu-se exclusiv pe ajutorul oferit de organizatori. Atunci cand participam la un concurs este normal sa avem la noi un minim necesar: apa sau bautura isotonica, mancare (sau batoane/geluri), camera de schimb, pompa si o mica trusa de scule.

La Palat voluntarii aduna gunoaiele ramase in urma

La Palat voluntarii aduna gunoaiele ramase in urma

Datorita trecerii de la asfalt la pietris intr-o curba de 90 de grade i-a facut pe multi sa derapeze si sa cada. Unii chiar s-au accidentat destul de grav fiind preluati imediat de medicii SMURD ce le-au acordat primul ajutor, fiind apoi preluati de alte ambulante si transportati la spital.

Din pacate, inca sunt concurenti care nu inteleg necesitatea purtarii castii de protectie si a trebuit sa ii descalificam. Au fost si concurenti ce au trebuit sa abandoneze, ori datorita oboselii, ori datorita problemelor tehnice. I-am notat pe toti cei ce au iesit din cursa, indiferent de motiv si am anuntat prin statie.

Dupa ce au trecut ultimii concurenti au mai trecut si doua ATV-uri ce inchideau plutonul si se asigurau ca nu a mai

Am spalat bicicletele concurentilor

Am spalat bicicletele concurentilor

ramas nimeni pe traseu. Dupa trecerea lor, am inchis punctul de control si ne-am indreptat catre Palatul Ghica unde am dus apa care ne mai ramasese, si am mai oferit o mana de ajutor colegilor de acel punct. Am strans o parte din gunoaiele ramase.

De la Ghica am plecat catre zona de finish de la Complexul Astoria din Snagov. Aici au urmat alte sarcini. Eu am spalat bicicletele concurentilor, am carat mancare de la bucatarie la cortul unde era impartita concurentilor, apoi impreuna cu ceilalti am inceput sa adunam gunoaiele lasate in urma de cei, aproximativ, 2700 de participanti.

Daca la concursurile la care am participant in calitate de concurent am apreciat organizarea acestui concurs, acum am apreciat organizarea din partea cealalta a baricadei si nu pot decat sa spun inca o data ca este unul dintre cele mai bine organizate concursuri de la noi, daca nu cel mai bine organizat.

Este o experienta placuta sa ai ocazia sa ajuti participantii la un concurs asa cum si tu ai fost ajutat la randul tau si o

recomand oricui. In plus, mi-a placut foarte mult atmosfera din grupul organizatorilor. Am apreciat faptul ca toti sunt ca o familie si toti vor sa se ajute sau sa se faca utili.

Le multumesc pe aceasta cale pentru ca mi-au oferit ocazia sa fiu alaturi de ei in acea zi. Probabil voi fi alaturi de ei si anul viitor, poate chiar ma voi implica mai mult.

 Salutul voluntarilor

Salutul voluntarilor

Spune-ne parerea ta...