Riders Club – Cernica

In ultima duminica din aprilie am participat la al doilea concurs din acest an, organizat de MPG in padurea Cernica,Riders Club parte din Riders Club. Traseul a avut lungime de 28 km, fiind parcurs de cei de la categoriile 3 si 4 o data, si de cei de la categoriile 1 si 2 de doua ori. Eu am luat startul la categoria 3.

Cunosteam relativ bine padurea Cernica, intrucat am mai participat la diferite ture de antrenament, precum si la Cube Days. Cernica ofera un bun loc de antrenament pentru biciclistii din Bucuresti, avand cateva mici urcari, poteci single trail, presarata cu portiuni mai tehnice. In acelasi timp peisajul este unul deosebit, daca trecem cu vederea zonele de gratargii.

Poteca ce merge pe malul lacului este preferat mea, avand suisuri si coborasuri rapide, dar, din pacate, pe aceasta portiune nu am putut sa merg in viteza intrucat prinsesem cativa concurenti ce rulau atent pe aceasta portiune si, pe bune dreptate considerand ca poteca este destul de ingusta, iar in stanga este lacul.

cernica freeriderLa fel ca si la Baneasa, organizarea a fost foarte buna, chiar mi s-a parut mai ok decat la Baneasa. Ei bine, nu spun ca a fost perfect, au fost ceva problema cu parcarea, unii participanti trebuind sa parcheze in partea cealalta a autostrazii si, deasemenea, probleme au mai existat la partea de cronometrare, unde din pacate nu se pune la socoteala si ora de start. De cronometrare s-au plans mai multi concurenti, remarcand faptul ca timpii inregistrati de ei nu coincid cu cei afisati de organizatori. Dealtfel, Kyp, chiar a fost fotografiat la start si la finish si a incercat sa obtina niste explicatii in sensul asta de la organizatori, singura explicatie a fost ca nu avea timpul setat corect la aparat. Eu unul, consider aceasta este o explicatie puerila si chiar mi se pare un pic prosteala pe fata. Adica evident ca intre start si finish nu a stat nimeni sa modifice ora aparatului foto, asadar diferenta dintre cele doua ar fi trebuit sa fie aceasi cu diferenta inregistrata de organizatori. Eu sper sa se rezolve aceste probleme la urmatoarele competii in mod favorabil. Asta, din punctul meu de vedere, inseamna inregistrarea timpului atat la start cat si la finish. Orice alta solutie nu mi se pare viabila si reala.

Asadar, cu speranta ca aceste probleme vor fi rezolvate inaintea urmatorului concurs, ne vedem sambata, 25 mai la Moara Vlasiei.

Sursa foto: Catalin Negrila si Freerider

Spune-ne parerea ta...