O seara SF

Aseara, împreuna cu Iulia, am fost la Samsung IMax pentru a viziona prima pelicula filmata digital si 3D a regizorului Ridley Scott si anume Prometheus.

Sir Ridley Scott este unul dintre cei mai influenti si renumiti regizori britanici cunoscut si recunoscut pentru stilul vizual deosebit si efectele speciale impresionante din filmele sale. Printre filmele produse sub regia sa se numara: seria Alien, Hannibal, Kingdom of Heaven, Gladiatorul, Black Hawk Down.

In filmul Prometheus s-a depasit pe el insusi. Povestea filmului nu mi s-a parut impresionanta, dar vizionand cateva secvente din Alien, mi-am dat seama ca exista o legatura intre ele. Baza filmului o reprezinta fiinta misterioasa care apare in una din secventele filmului Alien. O creatură gigantică fosilizată cu pieptul deschis, cunoscută sub numele de Space Jockey.

Filmul se invarte in jurul ideii ca acesti giganti ar fi creat rasa umana. O echipa de cercetatori pleaca in cautarea acestor creaturi. Ajunsi pe planeta pe care considerau ca se gasesc “zeii” au parte de nenumarate surprize. Descopera ca unul dintre “creatori ” este inca in viata, ca detin diverse forme de biologie si biomecanica, care, într-o secunda, isi poate eviscera victima.

Bineinteles, ca si in seria Alien, majoritatea echipajului moare. Eu nu pot sa spun ca mi-a placut filmul. In afara faptului ca peisajele sunt incredibile si vazute 3D zici ca sunt reale, in rest, mi s-a parut un film foarte dur si dupa parerea mea, cam slabut. Dar sunt sigura ca fanii seriei Alien vor aprecia la maxim acest film.

Aseara ma gandeam “Ce as putea scrie despre acest film?”. Nici macar seria Alien nu m-a dat pe spate. Dar uite ca am reusit sa incropesc ceva. Voi ce parere aveti despre filmele lui R. Scot?

Daca vizionati filmul Promotheus astept sa imi spuneti cum vi s-a parut.

Spune-ne parerea ta...