Cum a fost la Veloparlamentari

La invitația Alinei Gorghiu am participat duminică la un eveniment deosebit, ce urmărea două componente principale. Prima era reprezentată de relația dintre societatea civilă și parlamentari, iar a doua bicicletă ca mijloc de transport și recreere.

La evenimentul Veloparlamentari în tandem 2.0au luat parte aproximativ 200 de persoane, ce și-au dat întâlnire în Parcul Herăstrău. Fiecare blogger, sau reprezentat al presei trebuind să invite la plimbare pe bicicletă un

Ramona Manescu

parlamentar.

Ei bine, în cazul meu, nu a funcționat prea bine, întrucât inițial l-am invitat pe Dl. Pambuccian să se alăture acestui eveniment, atât prin intermediul blogului, cât și printr-un mesaj trimis pe adresa sa de e-mail, mesaj la care nu am primit nici un răspuns nici până astăzi. Apoi la indicațiile Alinei, am încercat să îl contactez telefonic pe Dl. Horia Cristian, care nu mi-a răspuns la telefon, ulterior i-am trimis și un mesaj pe contul său de facebook, dar nici acolo nu am avut mai mult succes. Se pare că o parte dintre aleșii noștri nu sunt deschiși la dialog, nefiind dispuși să răspundă mesajelor. Activitatea lor în Social Media din România fiind doar una de fațadă și de promovare a imaginii personale sau de partid.

În final s-a decis să pedalez alături de D-na Ramona Mănescu (europarlamentar). Vali, perechea ei fiind răcit și neputând participa la acest eveniment. Pe traseu, am schimbat impresii cu dumneaei despre lipsa condițiilor pentru bicicliști din orașul nostru. D-na Mănescu a părut interesată de discuția noastră, cât și despre ce cred eu că s-ar putea face în sectorul 6 al capitalei.

Ca o paranteză, cartierul Drumul Taberei, era cunoscut drept unul dintre cele mai verzi cartiere, ajungând la ora actuală să fie un cartier plin de praf și noroi. Stau și mă întreb dacă lucrările la metrou chiar nu putea fi efectuate “mai curat”.

Sper ca acest eveniment să se repete și în următorii ani, și mai sper că politicienii din România vor începe să fie mai deschiși la dialog cu societatea civilă.

Evenimentul a fost organizat împreună cu SmartAtletic, bicla.ro, Asociația Bate Șaua Să Priceapă Iapa, SportLocal.ro și Pasiunea.eu.

Mai multe fotografii de le eveniment găsiți pe pagina de facebook Drumul Bicicletei.

Spune-ne parerea ta...