Primele concursuri

Îmi plac concursurile de MTB datorită senzațiilor pe care ți le transmit. Am o fire competitivă, și cu toate că sunt conștient că rezultatele mele nu se pot ridica la nivelul celor ce au un program de antrenament strict și o alimentație strictă, îmi doresc de fiecare dată să obțin un rezultat cât mai bun.

Atmosfera de la startul unui concurs este una deosebită, mulți oameni, multe biciclete și foarte multă agitație. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare startul cursei, atât participanții cât și cei ce au venit să îi susțină.

Primul concurs la care am participat în urmă cu doi ani, a fost Prima Evadare, la care de altfel am revenit cu plăcere și anul trecut.

În acest an voi începe cu un alt concurs, și anume Trofeul Chindiei MTB. Aflat la prima ediție, concursul face parte din Triada MTB, fiind organizat de ProCycling, cei ce organizează de câțiva ani buni Geiger MTB Challenge. De altfel acesta a fost și unul dintre motivele pentru care am ales să particip la acest concurs. Un alt motiv este datorită apropierii de Pucioasa, locul de naștere al bunicului meu.

Voi participa la traseul scurt, ce are o lungime de 38 Km, si o diferență de nivel de 1000 m. Startul se va da din centrul orașului Târgoviște pe 29 aprilie. Fiind primul concurs cu o diferență de nivel de 1000 m, obiectivul meu este să termin acest concurs.

Următorul concurs la care voi participa în acest an va fi categoric Prima Evadare, la care sper ca de această dată să câștig măcar unul dintre premiile puse la bătaie la tombolă. Asta după ce anul trecut am câștigat un premiu, dar pentru că nu ajunsesem încă la finish, premiul a plecat către altcineva…

Îmi mai doresc să ajung la alte câteva concursuri, în măsura în care timpul și finanțele o vor permite, și anume Maratonul Medieval Mediaș, Brașov XCM, Geiger MTB Challenge, Predeal MTB Trophy, și Cernica MTB Challenge.

Bicicleta pe care voi participa este Cube LTD Comp, model 2011, aceași bicicletă pe care am folosti-o și anul trecut, și pe care o am de la Bicishop. Va trebui să ajung la ei, să fac și o revizie, înainte de a mă avânta la concursuri.

Spune-ne parerea ta...