Tot despre Cantonament 3.0

dscn0351

Știu că deja a trecut o săptamână de când s-a terminat cantonamentul, dar mie mi-a plăcut foarte mult, așa că trebuie să vă povestesc și ce s-a întamplat în rest. Nu de alta, dar nu am apucat să vă spun decât cum a fost ziua de vineri, iar cantonamentul a început cu adevarat abea sâmbătă.

Cu o seară înainte s-a stabilit programul de sâmbătă, iar Bogdan zicea că trebuie sa ne sculăm la 5 dimineața. Ei bine, ceasul meu biologic a rămas setat pe acea oră, așa că la cinci m-am trezit, și nu am mai reușit să adorm. Cum nu vroiam să îl trezesc pe Zdeto, colegul meu de cameră, am mers în living, și m-am apucat să butonez. Până pe la 6:30 – 7:00 a fost liniște. Nu se auzeau nici măcar sforăituri.

Ei bine, după ce s-au trezit și ceilalți ne-am urcat în mașini și am mers până în parcarea de la baza pârtiei Clăbucet, unde am început încălzirea. Apoi a urmat o alergare pe zăpadă prin pădure. Am alergat ~ 5 km, cu mici pauze, în care în loc să alergăm, doar mergeam. Sincer nu credeam că voi putea alerga atât de mult, pentru mine fiind chiar o performanță. Un aspect interesant este faptul că durerea de genunchi, pe care o aveam de joi, mi-a trecut după alergare. În general dacă mă doare genunchiul și merg pe bicicletă mai tare, durerea se accentuează, ei bine după alergare mi-a trecut durerea, așa că sigur voi mai alerga și pe viitor.

Apoi au urmat mai multe prezentări, în care am aflat programul evenimentele din acest an, organizate de Smart Atletic. Nu am mai participat la nici unul dintre evenimentele organizate de ei, dar anul acesta voi participa cu siguranță la cel puțin unul, respectiv Cernica MTB Challenge pe 22 septembrie. Un concurs MTB de tip XCO, care se va organiza, după cum spune și numele în pădurea Cernica.

A urmat prezentarea lui Șerban Ciușcă, care ne-a vorbit despre proiectul său pasiunea.eu. Trebuie menționat că Șerban este genul de om, care pune pasiune în tot ce face, toate conversațiile pe care le-am avut cu el, evidențiind această calitate a sa.

Sesiunea de prezentări a continuat cu Steven Van Groningen, care ne-a vorbit despre îmbinarea vieții profesionale, cu familia și pasiunea sa pentru sport. Discursul său despre participarea la o competiție Iron Man, a impresionat pe toți cei prezenți și chiar motivat pe unii dintre noi. Cel mai motivat se pare că a fost Chinezu, care s-a angajat că anul viitor v-a participa la un Triatlon.

După prezentări și o masă copioasă, am pornit către Azuga. Aici am urcat pe Valea Azugii, traseul de la Surmont MTB Trophy. După ce am mers o porțiune alături de Zdeto, urmați îndeaproape de Vlad, am încercat să țin pasul cu Roxana Lupu. Greu de ținut pasul cu ea!

Am avut febră musculară trei zile, și tot nu am reușit să mă țin după ea. De altfel este una dintre MTB-istele care promit mult, tocmai a urcat pe podium la concursul de la Galați alături de Bikers Team. Felicitări Roxana, și la cât mai multe victorii!

Seara a urmat focul de tabără, muzica, cu Vlad Dulea si Marius Matache, și bătaie cu zăpadă.

Mai multe detalii găsiți la Elena Cîrîc, care a relatat live, evenimentele.

Pentru mine acest cantonament a însemnat să cunosc oameni deosebiți, și care pun pasiune în tot ceea ce fac. Sper să îi revăd pe toți cât mai curând în offline, până atunci sigur îi voi urmări în online. În altă ordine de idei, aș vrea ca anul acesta sau anul viitor să particip și eu la un triatlon, măcar la proba sprint. Acum să vedem în ce măsură timpul, și finanțele îmi vor permite să mă pregătesc, și de ce nu, să particip la un astfel de eveniment.

One thought on “Tot despre Cantonament 3.0

Spune-ne parerea ta...